Artifical Intelligence Generation Children of The Digital Age

Artifical Intelligence Generation Children of The Digital Age, Dijital Çağın Yapay Zeka Kuşağı Çocukları isimli eTwinning projesi ikinci dönem çalışmalarına başladı. Okulumuz öğretmenlerinden Nilgün Keçe proje üyesi olarak çalışmalarını yürütmektedir.

06-05-202406-05-2024

Hedeflerimiz

1. Projedeki tüm öğrencilere VR Sanal gerçeklik gözlüklerinin tanıtılması.

2. Bu gözlükler için kullanılacak Web 2.0 uygulamalarını öğretmek.

3. Öğrencilere metaverse evrenini tanıtmak ve onlara yeni deneyimler kazandırmak.

4. Steam çalışmalarıyla üst düzey düşünme ve üretim becerileri geliştirmek.

5. Dijital dünya, dijital ayak izi, dijital vatandaşlık, siber zorbalık, güvenli internet kullanımı gibi konularda bilgi sahibi olmalarını sağlamak.

6. Dijital okuryazar olmak

7. Teknolojiyi doğru kullanmalarını sağlamak.

8.Dijital yetkinliklerin geliştirilmesi.

Çalışma Süreci:

Türkiye ve Gürcistan'ın kurucu ortak olduğu projemizi en fazla 10 Türk üye okulla yürütmeyi planlıyoruz. Projemiz 5 aylık bir proje olacak. Ocak ayında başlayacak ve Mayıs ayı sonunda sona erecek. Proje başlangıcında öncelikle bir öğretmen tanıtım web semineri düzenlenecektir. Tüm proje okullarının etkili bir şekilde iletişim kurabilmesi ve çalışmaları yürütebilmesi için her ayın başında bir öğretmen web semineri düzenlenecektir. Öğrenciler için bir tanıtım web semineri düzenlenecektir. Oluşturulacak iş programı ve görevler ile ortak çalışmalar yapılacak ve ortak ürünler elde edilecek.

Beklenen Sonuçlar:

1. Sanal gerçeklik gözlüğünü tanır, tek başına desteksiz kullanabilir.

2. Web 2.0 araçlarına hakimdir ve öğretmen desteği olmadan kullanabilme becerisine sahiptir.

3. Metaverse evreninin ne olduğunu bilir, başka bir arkadaşına anlatacak bilgiye sahiptir.

4. Steam işini yapabilir ve yenilikçi üretim kapasitesini geliştirebilir.

5. Dijital dünyanın ne olduğu, dijital ayak izinin ne olduğu, siber zorbalıkla nasıl mücadele edileceği, sosyal ağlarda nasıl güvende olunacağı konusunda yeterli bilgiye sahip olur

6. Dijital okuryazar olmak ve teknolojiyi amacına uygun kullanmak için dijital yetkinliğe sahip olmak.06-05-202406-05-202406-05-2024

06-05-2024

Yayın: 12.02.2024 - Güncelleme: 06.05.2024 23:10 - Görüntülenme: 49